Contact

Her roer moet om. We produceren met zijn allen veel te veel afval. Dat vervuilt de aarde niet alleen, maar het put haar ook uit. Want de grondstoffen voor al die nieuwe producten moeten ergens vandaan komen. Voor een duurzame wereld is een andere manier van denken noodzakelijk. Consuminderen, recycling, energiezuinig, milieu-vriendelijke produceren, urban farming en delen zijn allemaal begrippen die daar mee te maken hebben. Circulaire economie hoort daar ook bij.

Door de gemeente Den Haag is in 2016 een inventarisatie gemaakt van allerlei Haagse initiatieven op het terrein van circulaire economie. Dat rapport heeft als uitgangspunt gediend voor deze website. Het geeft aan dat er al veel gebeurd in Den Haag. Het kan ook een inspiratiebron zijn voor mensen om iets nieuws te starten, om gebruik te maken van de aangeboden diensten en producten, of om zich bij bestaande projecten aan te sluiten.

De inventarisatie was een momentopname. Er gebeurt wellicht nog veel meer in de stad, want het is dynamisch proces. Voortdurend ontstaan er nieuwe ideeën, worden nieuwe netwerken gestart, maar gaan er ook projecten ter zielen. Met deze website hopen we  het overzicht actueel en volledig te houden. Dus als je nog initiatieven kent, die er niet bij staan, meld dat dan via onderstaand contactformulier. Hetzelfde geldt voor projecten die inmiddels zijn gestopt. Heb je een vraag of opmerking over de website dan kun je het formulier ook gebruiken.

Veel plezier en inspiratie